Home "Gitaar en fortepiano, een vergeten combinatie"

  “Gitaar en fortepiano, een vergeten combinatie”

  42
  0
  Datum: zaterdag, 18 augustus 2018
  Locatie: Tholen

  De Japanse fortepianiste Chie Hirai en de Nederlandse gitarist Izhar Elias zullen het Stadhuisconcert in Tholen op 18 augustus geven onder de titel: “Gitaar en fortepiano, een vergeten combinatie”. Aanvang 15.30 uur.

  In dit door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten georganiseerde concert wordt het uitgangspunt “historische uitvoeringspraktijk op een authentiek instrumentarium” volledig recht gedaan.
  Door de onverenigbare combinatie van de moderne gitaar met de moderne piano is de prachtige muziek die voor deze combinatie gecomponeerd is jarenlang onderbelicht geweest. De originele instrumenten die in de eerste helft van de 19e eeuw bespeeld werden lijken qua klankkleur en transparantie veel meer op elkaar. Dit resulteert in een schitterende versmelting van beide instrumenten. In dit programma worden werken van verschillende componisten uit de 19e eeuw ten gehore gebracht. Luistert u naar de prachtige originele Zahler fortepiano uit 1805, (behorende tot de Geelvinck Collectie te Zutphen), en de unieke originele Guadagnini gitaar uit 1812.

  Chie Hirai is een internationaal opererend musicus. Zij nam deel aan vele belangrijke festivals. Op dit moment is zij doende de volledige sonates van Mozart op cd vast te leggen. Zij vormde een duo met fortepianist Stanley Hoogland. Zij geeft masterclasses en doceert aan de Tokay University in Japan.

  Izhar Elias verwierf in 2011 de Nederlandse Muziekprijs. Hij heeft een internationale carrière als solist. Hij werkte o.a. samen met een aantal Nederlandse symfonie orkesten. Met Fernando Riscado Cordes jr. vormt hij een duo dat zich toelegt op historische uitvoeringspraktijk op originele gitaren. Tevens werkt hij samen met trio Cordevento.

  Nadere concertinfo: www.keldermansconcerten.nl