Home Fascinerende video over de impact van beweging op corona door Erik Scherder en Andrew Greenwood

  Fascinerende video over de impact van beweging op corona door Erik Scherder en Andrew Greenwood

  395
  0
  Datum: zondag, 20 december 2020
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Online

  Danskunstenaar Andrew Greenwood en neuropsycholoog Erik Scherder nemen samen de gevolgen van corona onder de loep. In samenwerking met Zorgbelang Brabant|Zeeland en consultancybureau BeBright maken zij een video over de impact van corona en de weg naar herstel. Op 20 december om 11 uur gaat de film live! In een informatieve video licht Erik de medische effecten van corona op het brein toe. Andrew gaat daarbij in op de mogelijkheden van beweging en muziek als preventief, herstel- en verbindend middel in deze corona(kerst)tijd. De film wordt geïllustreerd door de impact vanuit persoonlijke ervaring, door een gezin dat geconfronteerd is met corona.

  Afgelopen week draaide Omroep Tilburg overuren om de beelden te draaien. ‘It’s a wrap!’, zegt Andrew tevreden. De danskunstenaar is gefascineerd dat alle vormen van dementie, Parkinson en ziekteverschijnselen die geen eenduidig symptoom hebben. Met Switch2Move richt hij zich daarbij op het ontwerpen, ontwikkelen en geven van choreografie, dans en beweging aan ouderen en mensen met dementie, MS en Parkinson. Andrew: ‘Ik werk met verschillende mensen. Sommigen bewegen veel, anderen weinig. Met mijn danskunst wil ik álle mensen bereiken, ook zij die niet veel bewegen. Ik ben namelijk van mening dat zelfs de kleinste beweging al soelaas kan bieden. Ook voor mensen die te maken hebben gehad met corona, dat was dan ook de aanleiding voor dit bijzondere videoproject.’ 

  Stichting Zorgbelang Brabant|Zeeland is mede-initiatiefnemer van de ‘corona-kerstvideo’ en werkt nauw samen met Switch2move. Jiska van den Hoek, directeur Zorgbelang Brabant|Zeeland, legt uit waarom: ‘We werken samen met Switch2Move en willen via de video online verbinden, vooral ook in deze bijzondere kerstperiode. Vanuit de gedachte ‘move to connect’ willen we zo saamhorigheid en beweging stimuleren en afstanden overbruggen. Dat doen wij al via onze online communities BroedplaatsZ en Zelfzorg en Corona, waar mensen die zorg gebruiken én mensen die in de zorg werken hun ervaringen met elkaar delen. Ook op het gebied van corona, juist nu! Dit project draagt daar erg mooi aan bij en koppelt preventie en innovatie aan de impact van corona.’

  De coronavideo gaat live op 20 december 2020 om 11.00 uur en wordt mogelijk gemaakt door Switch2Move, BeBright, Zorgbelang Brabant|Zeeland en BroedplaatsZ. Stay tuned en meld je vast aan via Switch2Move (https://switch2move.nl/corona) als je de video niet wilt missen! 

  Kun je niet wachten? Bezoek dan de website van Switch2Move en ontdek de verschillende DansKunst video’s. Ook community Stérk.Brabant maakte al een mooie video over Switch2Move. Je ontdekt hem op sterkbrabant.nl.