Home Expositie Thoolse kunstenaars

  Expositie Thoolse kunstenaars

  61
  0
  Startdatum: woensdag, 20 december 2017
  Einddatum: zaterdag, 6 januari 2018
  Locatie: Museum de Meestoof Bierensstraat 6 Sint Annaland

  Rondom de kerstdagen en nieuwjaar is er in museum de Meestoof te Sint Annaland een weer expositie van Thoolse kunstenaars.

  Op Tholen en Sint Philipsland zijn veel mensen creatief bezig. Vele als hobby maar toch op een hoog niveau, soms beroepsmatig met kunst bezig. Tijdens deze expositie laten zo’n 12 Thoolse kunstenaars hun werk zien. De meeste van de 70 getoonde werken zijn tevens te koop. Zo toont Hans Westerweel keramiek objecten en Piet van Roode uit Stavenisse objecten van hout. Inge Matthies maakt schitterende botanische tekeningen en Heleen Buth sculpturen.

  Quilts ontwerpen en maken is ook een veel uitgeoefende kunstvorm. Jannie van den Broek laat in deze exposite een aantal mooie quilts zien.
  Verder zijn er schilderijen te zien van o.a. Joelle Blonet, Annemiek Buijs, Puck Meijer en Albert Schrijver.

  Het hoofdgebouw van het museum is tijdens deze dagen gratis toegankelijk. Zodat u ook nog een deel van de eigen collectie kunt bewonderen. Onder andere: Het glas en keramiek van Chris Lanooy. en de Thoolse sierraden. Ook is er op de bovenverdieping een expositie van oude uittrekkaarten uit de periode 1920 – 1930 te zien Deze bijzonder mooie 3D creaties werden vaak met huwelijken en jubilea verstuurd.

  Het museum is geopend vanaf woensdag 20 december t/m zaterdag 6 januari van 14.00 tot 17.00 uur. Zondagen, Kerstdagen en oud- en nieuwjaarsdag is de Meestoof gesloten.
  Meer informatie zie: www.demeestoof.nl.

  Museum de Meestoof Bierensstraat 6 Sint Annaland.