Europees top-organist Adriaan Hoek geeft Zomerconcert op 29 juni

Datum: zaterdag, 29 juni 2019

Tijd: van 14.30 tot 15.00 uur

Locatie: Grote Kerk in Tholen

Kenners van de Thoolse Zomerconcerten weten dat bijna elk jaar een plaatsje is ingeruimd voor een orgelconcert door de vermaarde top-organist van Zeeuwse bodem Adriaan Hoek. Ook dit jaar zal hij spelen op het Van Dam-orgel van de Grote Kerk in Tholen. Het concert is op zaterdagmiddag 29 juni van 14.30 tot 15.00 uur. Binnen de serie Zomerconcerten is dit het eerste van drie orgelconcerten, de volgende zullen plaatsvinden op 13 juli door Jan van der Male, en op 17 augustus door Vincent de Ridder.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus.
Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam bij Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel.
Adriaan won vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen.

Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Deze zomer speelt hij nog in Noorwegen, Zwitserland en Duitsland, maar ook geeft hij uitvoeringen op veel van de grote, bekende orgels van Nederland, waaronder de Nieuwe Kerk in Middelburg (16/7), de Domkerk in Utrecht (3/8), de Bavokerk in Haarlem (6/8) en Grote Kerk in Dordrecht (24/8). Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Een buitenkans voor de Thoolse muziekliefhebber! Een toegankelijk, sfeervol en kwalitatief hoogstaand concert op een zomer zaterdagmiddag. Het concert vindt plaats in de koorkerk van de Grote Kerk van Tholen. Aanvang van het concert is 14.30 uur en de toegang is gratis.