Duurzaam hangen in de Kunstkamer

Datum: dinsdag, 20 maart 2018

Tijd: Van 20.15 uur tot 21.00 uur

Locatie: De Kunstkamer in Scherpenisse

Educatief pilotproject voor jongeren

De Kunstkamer in Scherpenisse organiseert samen met het Jeugd- en Jongerenwerk van de gemeente Tholen een educatief pilotproject voor jongeren van middelbare schoolleeftijd uit Scherpenisse en omringende kernen, genaamd ‘Duurzaam hangen in de Kunstkamer’. De pilot bestaat uit 10 werksessies die op dinsdagavond in de Kunstkamer zullen plaatsvinden. Op dinsdag 20 maart van 20.15 tot 21.00 uur is er een inspiratiesessie om de jongeren te informeren over het project. Op 3 april vindt vervolgens de aftrap plaats met enthousiaste deelnemers.

Pilot
Bij de pilot staan duurzaamheid, kunst, techniek en participatie centraal. Door middel van deze pilot willen de Kunstkamer en het Jeugd en Jongerenwerk jongeren op een leuke manier uitdagen om zich in te zetten voor een actueel thema, namelijk (zwerf)afvalproblematiek. Onder professionele en artistieke begeleiding gaan de deelnemers als groep de uitdaging aan om afvalmaterialen van Thoolse bedrijven om te zetten in een groot kinetisch (bewegend) duurzaam kunstwerk.

Vrijwillige begeleiders gezocht
De Kunstkamer en het Jeugd en Jongerenwerk zoeken nog een aantal begeleiders voor het project. Een technische achtergrond is hierbij zeer welkom maar niet noodzakelijk.

Aanmelden
Jongeren die willen deelnemen aan deze pilot kunnen zich aanmelden bij jongerenwerker Ties Reitsma via ties.reitsma@tholen.nl. Ook vrijwillige begeleiders kunnen zich bij hem aanmelden. Deelname aan deze pilot is gratis. Alle informatie is ook terug te vinden op www.joth.nu.