Home Duo Belder-Kimura met Bach

  Duo Belder-Kimura met Bach

  39
  0
  Datum: zaterdag, 10 maart 2018
  Locatie: Oude Stadhuis van Tholen

  Zaterdag 10 maart om 20.15 uur zullen de Japanse violiste Rie Kimura en clavecinist Pieter-Jan Belder een Bach concert geven in het Oude Stadhuis van Tholen, in het kader van de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.

  Op het programma staan de eerste vier van de zes Sonates voor viool en obligaat clavecimbel van Johann Sebastian Bach. Deze sonates behoren tot de meest inventieve uit de periode van de Barok. Het sublieme contrapunt is voor de viool en een zelfstandige partij voor het clavecimbel getoonzet. Daarnaast speelt Pieter-Jan Belder een bewerking door Gustav Leonhardt van de Chaconne uit de tweede partita voor viool van Bach. Hij zal dit doen op het clavecimbel dat staat opgesteld in de Raadzaal van het Oude Stadhuis. Het betreft een kopie door clavecimbelmaker Matthijs Mijnders te Zierikzee van het instrument dat is gebouwd door Joannes Daniël Dulcken te Antwerpen in 1747, en dat onderdeel uitmaakt van de collectie van het Museum Vleeschhuis te Antwerpen.

  Rie Kimura studeerde barokviool bij Lucy van Daal aan het Amsterdams Conservatorium, waar zij cum laude afstudeerde. Zij maakt deel uit van o.a. Collegium Japan, Amsterdam Baroque Orchestra en het Orkest van de Nederlandse Bach Vereniging. Zij behaalde prijzen bij internationale vioolconcoursen. Sinds 2014 vormt zij een viool-clavecimbel/pianoforte duo met Pieter-Jan Belder.

  Pieter-Jan Belder studeerde clavecimbel en blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Amsterdams Conservatorium. Hij maakte vele clavecimbel opnamen, zowel als solist als in samenwerking met dirigenten als Philippe Herreweghe, Frans Brüggen en Ton Koopman.
  Hij is artistiek leider van ensemble Musica Amphion. In 2000 was hij winnaar van het internationale Bach Wettbewerb te Leipzig.

  Na dit concert op 10 maart volgen concerten op 21 april met Kamermuziek Ensemble Nederland, en op 26 mei met Raymond Honing, flauto traverso en Ursula Dütschler, fortepiano. Kaarten kunnen worden gereserveerd via info@keldermansconcerten.nl