Home Dorcas Voedselactie

  Dorcas Voedselactie

  59
  0
  Startdatum: vrijdag, 9 november 2018
  Einddatum: zaterdag, 10 november 2018
  Locatie: Diverse locaties

  Van 9 tot en met 10 november 2018 wordt voor de 23e keer in diverse supermarkten in de gemeente Tholen de Dorcas Voedselactie gehouden.

  Vrijwilligers en consumenten zamelen op meer dan zeshonderd locaties in Nederland duizenden producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.
  Met de voedselpakketten ondersteunt Dorcas de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Het voedselpakket is onderdeel van een breder programma van Dorcas.

  Heel Nederland geeft
  Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie, die het via een lokale partner bij de juiste mensen brengt.