Home Delicate Franse Barok in Stadhuisconcert Tholen

  Delicate Franse Barok in Stadhuisconcert Tholen

  20
  0
  Datum: zaterdag, 13 augustus 2022
  Tijd: 15:30 - 17:30
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  Op zaterdagmiddag 13 augustus zal de smaakvol uitziende hal van het monumentale Oude Stadhuis klankrijk worden gevuld met delicate Franse muziek uit de 18e eeuw.

  Specialisten in dit genre, Maaike Boekholt op de viola da gamba en Norbert Bartelsman aan het clavecimbel, zullen op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten muziek uitvoeren van componisten die o.a. werkzaam waren aan het Franse hof, het paleis te Versailles, zoals Marin Marais.

  Maaike Boekholt studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap aan het Brabants Conservatorium en behaalde haar solistendiploma aan het Utrechts Conservatorium bij Anneke Pols. Als soliste en continuospeelster gaf zij vele concerten over de hele wereld. Ook werkte zij mee aan talrijke televisie-, radio- en cd-opnamen in binnen- en buitenland. Zij speelde als soliste in de passies van Bach met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Kamerorkest van het Concertgebouw en het Residentieorkest. Zij gaf o.a. concerten tijdens het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, het Festival van Vlaanderen, de Innsbrucher Festwochen der Alten Musik, het Festival van Ambronay, in de serie van de Abbaye de Royaumont, het Schleswig-Holstein Musik Festival en het Festival van Kopenhagen. Maaike is actief in verschillende kamermuziekensembles waaronder Dulcibella, Collegium ad Mosam en Quadrivium. Met diverse ensembles haalde zij prijzen: in 1996 en 1998 tijdens het Van Wassenaer Concours en de vriendenprijs van de Organisatie Oude Muziek.

  Norbert Bartelsman studeerde orgel bij Bram Beekman en klavecimbel bij Cynthia Wilson op het Brabants Conservatorium. In 1989 studeerde hij af en behaalde op beide instrumenten de diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus. Daarna volgde hij meester-cursussen bij o.a. Albert de Klerk, Ton Koopman, Jos van Immerseel en studeerde het continuospel bij Andrew Lawrence King in Engeland.

  Hij heeft koordirectie gestudeerd bij o.a. Reinier Wakelkamp en is hij als dirigent verbonden aan verschillende koren. Hij heeft een studie gevolgd van de semiologie van het gregoriaans in Utrecht bij Marie-Louise Egbers en later bij A. Kurris op het conservatorium in Maastricht.

  Hij is lid van diverse kamermuziekensembles en barokorkesten en heeft daarmee in het Netwerk voor Oude Muziek gespeeld. Als organist bespeelde hij o.a. de orgels in de Stevenskerk in Nijmegen en de St. Bavo in Haarlem. Maar ook concerten in het buitenland (Frankrijk, Duitsland, Zweden) staan op zijn naam. Hij is te beluisteren op verschillende Cd’s.

  Aanvang: 15.30 uur
  Entree: vrije gift
  Info: www.keldermansconcerten.nl