CVA/NAH Trefpunt

Datum: vrijdag, 15 maart 2019

Tijd: van 14:30 tot 16:30 uur

Locatie: Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen

Op vrijdag 15 maart 2019 organiseert de gemeente Tholen een CVA/NAH Trefpunt in Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen van 14:30 tot 16:30 uur.
Het thema van de bijeenkomst is ‘Hersenletsel en de gevolgen’. De spreker tijdens deze avond is Rob Koopman.

De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie is te verkrijgen bij Jacqueline Heijboer, tel.: 140166 of e-mail: mantelzorgvrijwilligers@tholen.nl

Hersenletsel en de gevolgen
Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op. Ongeveer een derde van deze mensen houdt hier een forse blijvende beperking aan over. Een hersenaandoening heeft vaak een grote impact op het dagelijks functioneren. De veranderingen in iemands denkvermogen, emoties en gedrag worden de ‘onzichtbare’ gevolgen van hersenletsel genoemd. Toch zijn dit vaak de meest ingrijpende en moeilijkste veranderingen. Wanneer blijkt dat door een hersenaandoening iemand nooit meer ‘de oude’ zal worden, heeft dit niet alleen impact op de getroffene, maar ook op alle naasten.

Werking hersenen
De spreker deze middag is de heer Rob Koopman, voorlichter bij de Hersenstichting. Tijdens de bijeenkomst wordt de werking van de hersenen besproken als ook de oorzaken van hersenletsel, zoals een beroerte en traumatisch hersenletsel na bijvoorbeeld een ongeval. Vervolgens worden de gevolgen en de impact op het dagelijkse leven toegelicht. Er wordt ook advies gegeven hoe om te gaan met de veranderingen als gevolg van hersenletsel, voor de getroffene zelf en voor de omgeving.