Home Braderie Tholen

  Braderie Tholen

  426
  0
  Startdatum: vrijdag, 23 augustus 2019
  Einddatum: zaterdag, 24 augustus 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Tholen

  Traditiegetrouw is de Thoolse braderie de laatste van het eiland Tholen en Sint Philipsland. Vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus belooft het weer een drukke boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 140 standplaatsen en verschillende activiteiten.

  De kinderbraderie van Tholen is jaarlijks steeds weer een succes en groeit tegen de klippen op. Dit jaar is dan ook de Regentessestraat tot aan de Plantagestraat gereserveerd met daarbij het gedeelte Molenvlietsestraat vanaf de Regentesstraat tot aan het Bolwerk.

  Tijdens de kinderbraderie – die op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaatsvindt – kunnen kinderen tot twaalf jaar het speelgoed dat zij niet meer gebruiken verkopen aan andere kinderen of aan opa’s, oma’s, vaders en moeders. “Het is echt gericht op de kinderen”, aldus Niek Jansen. “. Het gaat echt om speelgoed, boekjes en spelletjes voor de kinderen.” Wat niet verkocht wordt, dient men zelf weer mee naar huis te nemen. Er mag niets achterblijven.

  Vrijdag vanaf 12.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 20.00 uur ’s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Het parcours is net als vorig jaar vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Molenvlietsestraat tot aan de Regentessestraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam. ” Volgens Jansen kenmerken de deelnemers zich door hun loyaliteit aan de Thoolse braderie. “We hebben dan ook gelukkig nooit problemen om de standplaatsen vol te krijgen.”

  Net als voorgaande jaren kan men de auto gratis parkeren bij de Oesterputten en de Zoekweg. De route staat aangegeven met bordjes “P braderie”. Volgens Jansen is er altijd ruim voldoende plek bij de Oesterputten. De dijk nabij de Kruittoren is weer ingericht als “Invalide Parkeerplaats.

  Vanaf donderdag 16.00 uur wordt de gehele binnenstad van Tholen afgesloten voor het plaatsen van de kramen, dit wordt nog per brief en met verkeersborden aangegeven.