Home Bidden voorbij de Religie

  Bidden voorbij de Religie

  393
  0
  Datum: woensdag, 6 november 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

  ‘Er zijn mensen die niet (meer) kunnen bidden maar het wel zouden willen. Ze branden soms een kaarsje in een oude kathedraal tijdens vakanties. Ze zouden misschien meer willen, maar ze weten eenvoudig niet hoe ze dat geloofwaardig en eerlijk in kunnen vullen.’

  Zinzoeker, twijfelaar, agnost, wie niets met religie heeft en wie zich ongelovig noemt – Wim Jansen nodigt iedereen uit om te bidden.
  Bidden? Waarom zou je? Tot wat of wie? En wat versta je onder bidden? In zijn boek BRON IN JE BREIN – bidden tot de God waarin je niet gelooft gaat de auteur verrassend op deze vragen in. Hij maakt bidden los uit de religieus/dogmatische context. Ontdekt het als universeel menselijk verlangen van binnenuit. En ontsluit het als bron van kracht, rust en liefde voor iedereen.

  Bidden als bewustwording van, verbinding met en concentratie op het heilige in het ‘universum’ van je brein. Je ontdekt geestelijke vermogens die veelal niet worden aangesproken: bidden als levenskunst.

  Wim Jansen, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg, is columnist bij Ongrond.nl, de website voor mystiek en contemplatie. Eerdere boeken o.a.: Voorbij de leegte, Waar ben je nu?, Boerenkind, Vlammend paradijs, Dominee zoekt God – en de dichtbundel Zingen aan de Styx. Zijn meest recente boek is O hemel, zei de krokodil – 52 dierenverhalen voor jong en oud om zoiets als God ter sprake te brengen.

  Datum: Woensdag 6 november 2019, 10.00 uur
  Plaats: Oudelandsestraat 11, Tholen
  Door: Wim Jansen
  Toegang: Vrije gift