Home ‘BEKIJK HET MAAR!’

  ‘BEKIJK HET MAAR!’

  41
  0
  Startdatum: zaterdag, 13 januari 2018
  Einddatum: zaterdag, 3 maart 2018
  Locatie: Kuntskamer Holland Huis in Scherpenisse

  Duo-tentoonstelling in Kunstkamer Holland Huis Van 13 januari tot 3 maart stelt het echtpaar Jaap en Eef de Jonge uit Tholen gezamenlijk een deel van hun beeldend werk tentoon in de Kunstkamer te Scherpenisse.

  Jaap is geboren in 1943, Eef in 1941. Tijdens haar loopbaan was Eef docente textiele werkvormen in het MBO. Zelf heeft ze meerdere textiele objecten vervaardigd, waarvan er in deze tentoonstelling ook een aantal te zien zullen zijn. Naast het werken met textiel maakte ze zo nu en dan ook een zijsprongetje naar de poëzie en de schilderkunst.
  Al schilderend werkt Eef met acrylverf op doek. Ze laat zich veelal inspireren door het werk van de Russische schilder Oleg Prusov. Voor de expositie in de Kunstkamer stelt Eef werken tentoon die te maken hebben met verstilling.

  Jaap werkte in de jaren zeventig graag abstract. De laatste jaren is hij echter meer de figuratieve kant opgegaan.
  Hij volgde enige jaren cursus bij Francesco Antonietti van Kunstcentrum Tholen. Jaap heeft een voorliefde voor luchten, maar ook voor werken die de verbeelding van de kijker prikkelen. Hij werkt met acryl of olieverf op een ondergrond van doek of hout. In de Kunstkamer toont Jaap vooral schilderijen die te maken hebben met lucht en water, dus met de directe omgeving.
  Het beeldend werk van beiden is tot nu toe te zien geweest in verschillende plaatsen op Tholen en tevens in Frankrijk.

  Na de officiële opening, die op 13 januari om 15.00 zal plaatsvinden, is de tentoonstelling iedere zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis te bezichtigen.