Home Bach en zonen in Oude Stadhuis Tholen

  Bach en zonen in Oude Stadhuis Tholen

  1007
  0
  Datum: zaterdag, 4 juni 2022
  Fout: reset de tijd.
  Locatie: Oude Stadhuis van Tholen
  Agenda

  Op zaterdagavond 4 juni zal in het Oude Stadhuis van Tholen de familie Bach zijn veelzijdige compositietalent etaleren. Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zullen flauto traverso-speler Raymond Honing en claveciniste Ursula Dütschler van de meest uitnemende Barokcomponist Johann Sebastian Bach o.a. zijn fameuze Sonate in b mineur uitvoeren. Van zijn zonen Carl Philipp Emanuel en Wilhelm Friedemann, de wegbereiders voor de Weense Klassieken, klinken naast werken voor de twee instrumenten eveneens een Fantasia voor clavecimbel solo en een Sonate voor fluit solo.

  Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam, te weten fluit, traverso en kamermuziek, begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit, inclusief alt en bas. Zijn belangrijkste drijfveer voor nieuwe repertoire is altijd nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar wat er omging in het hoofd van de componist, ongeacht of deze in leven is of al tweehonderd jaar dood is. En nieuwsgierigheid naar de uitwerking van de muziek op het publiek.

  Na, als een jonge jongen, het winnen van de tweede prijs op het Nationaal Fluitconcours, won Raymond een aantal jaren later verschillende prijzen op kamermuziekconcoursen zoals het “Wettbewerb für Junge Kultur”in Düsseldorf en tijdens het Van Wassenaer Concours. Hij is eerste fluitist van SinfoniaRotterdam en speelde in o.a. het Nieuw Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble ,Musikfabrik, Ives Ensemble, Anima Eterna en Combattimento Consort. In 2007 richtte hij zijn eigen barok ensemble La Barca Leyden op waarmee hij bijzondere projecten ontwikkelde zoals een programma rondom microtonaliteit in oude muziek.
  Raymond Honing is docent aan het Conservatorium in Amsterdam.

  Ursula Dütschler werd in Thun (Zwitserland) geboren en kreeg al op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbel lessen. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 volgde een studie op de fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten.

  Ursula won verschillende concours, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs (1989) en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston (1991).

  Op beide instrumenten heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende internationale podia en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziek ensembles en duo formaties.

  Ook trad zij op met orkesten als het Combattimento ConsortAmsterdam, het Phion (voormalig Orkest van het Oosten),Orchestre de Chambre de Lausanne, Orquesta Sinfonica de Galicia, Orquesta National de Barcelona y de Catalunia, Württembergisches Kammerorchester en Züricher Kammerorchester.

  Aanvang: 20.15 uur