Home Avondconcert Oude Stadhuis Tholen

  Avondconcert Oude Stadhuis Tholen

  432
  0
  Datum: zaterdag, 12 maart 2022
  Tijd: 20:15 - 22:00
  Locatie: Oude Stadhuis Tholen
  Agenda

  Als vanouds kunnen er weer zonder restricties concerten worden gegeven in het Oude Stadhuis, aangeboden door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.
  Zaterdagavond 12 maart zullen voornamelijk werken van vrouwelijke componisten worden uitgevoerd.
  Vier saxofonisten, samen het Ardemus Quartet vormend, spelen in het programma “Yes, she can!” o.a. stukken van Hildegard von Bingen, Clara Schumann en Henriëtte Bosmans, afgewisseld met speciaal voor dit programma geschreven teksten.

  Vrouwen zijn nog steeds duidelijk ondervertegenwoordigd in de klassieke muziek. Eeuwenlang werd beweerd dat zij ongeschikt waren om een blaasinstrument te bespelen omdat hun longen te klein waren, en als violisten vonden de mannen hen “onbetamelijk”. En zelfs het dirigeerstokje werd hun niet toevertrouwd – hoewel het maar 30 gram weegt.

  In het programma “Yes, she can!” vertelt het Ardemus Quartet de verhalen van vijf opmerkelijke en bewonderenswaardige vrouwen die de wereld van de klassieke muziek hebben veranderd: Frieda Belinfante, George Sand, Nadezhda von Meck, Clara Schumann en Hildegard von Bingen.
  Hun worsteling, hun niet te stuiten wilskracht en hun liefde voor de muziek zijn een inspiratie voor de leden van het kwartet. Zij delen hun verhalen aan de hand van muziek en nieuwe teksten geschreven door prijswinnend schrijfster Ivana Bodrozic .

  Ardemus Quartet
  Het Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat.: wij branden). De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring.

  Het kwartet treedt op in Nederland en in heel Europa en was reeds te gast op vele festivals, waaronder het International Chamber Music Festival Utrecht (NL), Grachtenfestival Amsterdam (NL), Wonderfeel Festival (NL), Schleswig-Holstein Musik Festival (DE), Festival Westfalen Classics (DE), Festival Next Generation in Bad Ragaz (CH), Osor Musical Evenings (HR), St. Mark’s Festival Zagreb (HR), en speelde in concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Lisinski Hall Zagreb, Izumi Hall Osaka, Konzerthaus Berlin, Scala Basel en het BOZAR Brussel.

  Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen: Boris Papandopulo Competition in Zagreb (2015), Grachtenfestival Concours in Amsterdam (2016), International Competition for Young Musicians Ferdo Livadić in Samobor (2016), en was in de halve finale van de Osaka International Chamber Music Competition in Japan (2017). In 2018 toerde het kwartet door Nederland als finalist van de Dutch Classical Talent Award.

  In mei 2019 bracht het Ardemus Quartet hun debuut-cd “Traces” uit bij Cobra Records.

  Oude Stadhuis, Hoogstraat 12
  Aanvang 20.15 uur
  Info www.keldermansconcerten.nl