Verkeersproblemen in de wijk of kern? Vanaf vandaag 18 november kan online aangegeven worden waar de gemeente naar moet kijken. In december 2008 heeft de gemeenteraad het eerste Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) in de gemeente Tholen vastgesteld. Dit plan had een looptijd van 10 jaar en is toe aan actualisatie. Onderdeel van het bijstellen van het plan is het afnemen van een korte enquête (4 vragen) die vandaag online komt. (https://www.tholen.nl/inwoners/actueel/Al-het-nieuws/enquete-gemeentelijk-verkeer-en-vervoerplan)

Tholen is in beweging en dat vraagt wat van de toekomstige mobiliteitsbehoefte van onze gemeente. Wat houdt die mobiliteitsbehoefte in? Is de veiligheid goed gewaarborgd? En hoe wensen wij de verkeersinrichting van onze gemeente? Om een goed antwoord te geven op deze vragen, worden zoveel mogelijk betrokkenen meegenomen in het proces. Bewoners hebben een goed beeld van de verkeersknelpunten in hun dorp. De bedoeling is dat het GVVP in 2021 wordt goedgekeurd door de gemeenteraad. De enquête loopt tot en met 8 december aanstaande en is te vinden op de website (onder nieuws) en op de sociale media van de gemeente.

Wat is een GVVP?
De Planwet Verkeer en Vervoer kent voor gemeenten een beleidsverplichting. Artikel 8 zegt dat de gemeente zorg moet dragen voor “het -zichtbaar- voeren van een samenhangend en uitvoeringsgericht verkeers- en vervoersbeleid, dat richting geeft aan de door de raad en het college te nemen beslissingen inzake verkeer en vervoer”. Ook stelt de Planwet eisen aan afstemming met bijvoorbeeld buurgemeenten en wegbeherende waterschappen. De gemeente wordt ondersteund door adviesbureau Tridée Adviseurs In Duurzame Mobiliteit

Vorig artikelMarleen Sijbers is beëdigd als burgemeester
Volgend artikelZeeuwse Bibliotheken weer open

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in