Home Nieuws Energietoeslag voor Thoolse inwoners met laag inkomen

Energietoeslag voor Thoolse inwoners met laag inkomen

309
0

Vanwege de stijgende energiekosten krijgen inwoners van de gemeente Tholen met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van €800. Het bedrag wordt per huishouden één keer uitbetaald aan de hoofdbewoner van het adres. Inwoners die op 1 januari 2022 een (bijstands)uitkering en/of minimaregeling hebben, hoeven niets te doen. Zij ontvangen het bedrag van €800 uiterlijk 1 juni 2022 automatisch op hun rekening. Inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum kunnen vanaf 1 mei 2022 eenmalig de energietoeslag zelf aanvragen via de gemeente.

Vanzelf krijgen of aanvragen
Inwoners met een bijstandsuitkering en/of minimaregeling hoeven niet zelf een aanvraag in te dienen, omdat hun inkomenssituatie bij de gemeente bekend is. De gemeente heeft niet alle huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum in beeld. Daarom kunnen deze huishoudens vanaf 1 mei tot 1 december 2022 zelf de eenmalige energietoeslag aanvragen via het aanvraagformulier op tholen.nl/energietoeslag-aanvragen. Inwoners die niet de mogelijkheid hebben om de aanvraag digitaal te doen, kunnen contact opnemen met de gemeente.

Voorwaarden
Uit cijfers van het CBS (2020) blijkt dat er in de gemeente Tholen zo’n 1100 huishoudens rond de inkomensgrens zitten die het Rijk stelt om in aanmerking te komen voor de eenmalige energietoeslag. De inkomensgrens die gehanteerd wordt, is:

  • Voor alleenstaanden tot pensioenleeftijd: €1310,05 netto per maand (inclusief vakantietoeslag);
  • Voor gehuwden/samenwonenden tot pensioenleeftijd: €1871,50 netto per maand (inclusief vakantietoeslag);
  • Voor alleenstaanden vanaf pensioenleeftijd: €1455,67 netto per maand (inclusief vakantietoeslag);
  • Voor gehuwden/samenwonenden vanaf pensioenleeftijd: €1971,05 (inclusief vakantietoeslag).

De overige voorwaarden zijn te vinden op tholen.nl/energietoeslag-aanvragen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × vier =