In het voorjaar van 2022 start Emergis preventie met een jongerengroep in de Oosterschelderegio en een kindergroep in Tholen. Beide groepen zijn bedoeld voor kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving. Nu de sociale leefomgeving van de meeste kinderen hoofdzakelijk werd beperkt tot binnenshuis door de coronaregels, is het des te belangrijker om met deze groep in contact te blijven. In cursusvorm leren kinderen te praten over de problemen thuis. De cursus is gratis en start zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Kinder- en jongerengroep
De Kindergroep is bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar, de Jongerengroep voor jongeren van twaalf tot zestien jaar. De kinderen praten met elkaar over thuis. Ze krijgen informatie, ze maken opdrachtjes en doen samen spelletjes en andere ontspannende dingen. De begeleider komt vooraf één keer thuis om kennis te maken met het kind en de ouders. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en een herhalingsbijeenkomst. Voor de ouders is er een ouderavond en een eindgesprek.

KOPP/KOV
De kinder- en jongerengroep van Emergis preventie behoren tot de KOPP/KOV-activiteiten. Dit zijn activiteiten voor kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders. Het hebben van een ouder met dergelijke problemen kan voor een kind erg moeilijk zijn, ongeacht of een kind nog heel jong of al lang volwassen is. Soms zijn er veel spanningen in een gezin, of wordt er nooit over de problemen gepraat. Door de geldende beperkingen en maatregelen naar aanleiding van het coronavirus kunnen deze spanningen hoger oplopen dan ooit.

Doormiddel van de KOPP/KOV-activiteiten stimuleert het Emergis preventieteam dat KOPP/KOV-kinderen wél over hun situatie praten. Op die manier kan voorkomen worden dat ze (later) zelf problemen krijgen.

Aanmelden kinder- en jongerengroep
Aanmelden kan snel en eenvoudig bij Emergis preventie door te bellen met 0113 26 71 43 of te mailen naar info@emergispreventie.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in