Eerste Waterpoortweekend officieel van start

Met een symbolische doop en tewaterlating van een kano door wethouder Petra Lepolder (Steenbergen) en gedeputeerde Johan van den Hout (Noord-Brabant) is het eerste Waterpoortweekend officieel van start gegaan.

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni organiseren 25 Gastheren van Waterpoort tal van bijzondere activiteiten om het gebied te beleven.
De opening van het weekend bij de Blauwe Sluis staat symbool voor de samenwerking: hier hebben meerdere Gastheren de handen ineengeslagen om op zaterdag een compleet en divers programma samen te stellen. Totaalbeleving en samen werken aan een sterk Waterpoortgebied!

Activiteiten
In opdracht van Waterpoort heeft IVN de afgelopen jaren driemaal de cursus Gastheerschap georganiseerd. Met in totaal 53 Gastheren en –vrouwen afkomstig van 39 toeristisch-recreatieve ondernemingen is een groot netwerk gevormd. Het Waterpoortweekend is het eerste gezamenlijke evenement, waarmee bewoners en toeristen een breed aanbod van bijzondere activiteiten wordt geboden.

Gedurende het hele weekend organiseren de Gastheren van Waterpoort maar liefst 33 activiteiten, uiteenlopend van een wilderniswandeling met ontbijt in de Dintelse Gorzen, een struintocht op de
Hellegatsplaten tot een high tea op de kreek ‘t Breede Gat. Ook kan men genieten van een kreeftexperience op Sint-Annaland, een fotowandeling door Oudenbosch of een expositie over de suikerhistorie.

Een unieke kans voor bewoners en toeristen om kennis te maken met schoonheid die de natuur, het water, het erfgoed en de bietencultuur van het Waterpoortgebied te bieden heeft. Uitgebreide informatie over alle activiteiten, tijden, locaties, hoe je je aan kunt melden en wat de eventuele kosten zijn is te vinden op www.waterpoortwerkt.nl.

Samenwerking
Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland rondom het Volkerak-Zoommeer.
Waterpoort verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen met als doel het gebied meer bekendheid te geven en samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + 12 =