Eerste veiling Thoolse primeuraardappelen

Het nieuwe aardappelseizoen gaat weer beginnen. Op woensdag 7 juni a.s. start het veilen van de Thoolse primeuraardappelen; de ALVANTHO’S.

Lange tijd leek het erop dat we pas laat van start zouden kunnen. Maar nu blijkt dat we weer gewoon op dezelfde datum als vorig jaar uitkomen. We verwachten de aanvoer van Doré, Frieslander en wellicht ook Eigenheimer. Tijdens de eerste veiling zal de opbrengst van het eerste kistje wederom worden geschonken aan een goed doel.
De kwaliteit lijkt goed en de smaak is als vanouds. De aardappelen worden aangeboden in de bekende zwarte plastic kist met een vulgewicht van 20 kg. Verder kunnen er ook aardappelen in consumenten verpakking, katonnen doosjes met 3 kilo inhoud, op bestelling geleverd worden. De verse aardappelen zijn nog niet huidvast.

De Alvantho aardappelen zijn gecertificeerd als “Erkend Streekproduct”. Product met als herkomst Tholen en maatschappelijk verantwoord geteeld en verwerkt, mag het keurmerk “Zeker Zeeuws Streekproduct” voeren.

Van het totale aanbod gaat ca. 50-55% via de veilingklok. Het overige deel zal zijn weg vinden via bemiddeling. De bemiddelaar onderhoud nauw gezette contacten met de kleinverpakkers zodat het Thoolse product ook in de schappen van de supermarkten te vinden is. We praten dan over een huidvast product wat wasserij geschikt is. Dat zal dus pas na 20 juni zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =