Home Nieuws Eerste Thoolse jeugdambassadeur van Schoon

Eerste Thoolse jeugdambassadeur van Schoon

761
0

Op zaterdag 30 oktober 2021 om 18.45 uur benoemt wethouder Corniel van Leeuwen de zevenjarige Cees Moerland uit Sint-Annaland officieel als eerste Junior Trots Op Ons Schoon Zeeland (TOOSZ) ambassadeur.

Vanaf 19.00 uur loopt Cees mee als ‘strijder van schoon’ in de lampionnen- en lichtjesoptocht die Tholen Sterk organiseert en in het teken staat van 77 jaar vrijheid. Cees is te herkennen aan het vestje van Schoon Zeeland en de groene zakken. Hij wordt begeleidt met zang en muziek door het duo ‘Lang en Gelukkig’.

Cees wil graag anderen motiveren om zich in te zetten voor een schone omgeving.

Als Junior TOOSZ-ambassadeur:

  • ruimt hij actief zwerfafval op en wil daarmee een goed voorbeeld zijn voor andere kinderen en volwassenen;
  • kunnen mensen met vragen over zwerfafval bij hem terecht. Als hij zelf het antwoord niet weet, gaat hij samen met zijn moeder op zoek naar het juiste antwoord;
  • leent hij prikstokken en groene zakken in Sint-Annaland uit aan dorpsgenoten die ook zwerfafval willen opruimen;
  • meldt hij volle zakken met zwerfafval in de BuitenBeter app zodat ze worden opgehaald door de gemeente.

Trots Op Ons Schoon Zeeland (TOOSZ)
Trots Op Ons Schoon Zeeland (TOOSZ) is een initiatief van Schoon Zeeland. Het is een campagne voor een mooie, schone provincie. Gemeente Tholen is een van de partners en heeft vele vrijwilligers (TOOSZ) die zich inzetten voor een schone omgeving. Inwoners, die net als Cees, de gemeente Tholen een beetje schoner willen maken, kunnen bij de gemeente een grijper lenen of zelf ambassadeur worden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − 7 =