Home Nieuws Eerste bomen in park Smerdiek-West

Eerste bomen in park Smerdiek-West

983
0

In het westelijk deel van Sint-Maartensdijk komt een nieuw park met daarin twee appartementengebouwen: het groene hart van Smerdiek-West. De eerste werkzaamheden aan het toekomstige park vinden nu al plaats. Diverse bomen worden daar nu al geplant. De wethouders Peter Hoek en Corniel van Leeuwen planten op woensdagmiddag 20 april 2022 een van deze bomen aan.

Er worden in deze fase 50 flinke bomen aangeplant. Het gaat om onder andere knotwilgen, veldesdoorns, zoete kersenbomen, amberbomen, een iep, een tamme kastanje en een walnotenboom. Ook worden er twee bankjes en een deel van het half verharde pad aangelegd. Verdere werkzaamheden aan het park kunnen pas aansluitend aan de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Gemeente Tholen, Stadlander en Bouwgroep De Nijs-Soffers investeren samen in Smerdiek-West.

Over het park
Het aan te leggen park wordt omringd door de Bloemenlaan, de Frank van Borselenstraat, de Jacoba van Beierenstraat, de M.A. de Ruijterstraat en de Cornelis Vermuydenstraat. Het park wordt mooi om naar te kijken en om van te genieten. Binnen het plangebied blijven bestaande bomen waar mogelijk behouden. Het park kleden we verder aan met nieuwe bomen, struiken en vaste planten. Daarbij letten we op de diversiteit van de planten en hun betekenis voor dieren zoals vlinders, bijen en vogels. Diverse bankjes en ook speelgelegenheid voor kinderen maken het park tot een prettig verblijfgebied. Het park wordt zo ingericht dat het gebied helpt om de waterafvoer in de wijk te verbeteren. Bij extreme neerslag kan het park gebruikt worden als buffer om de omliggende straten droog te houden.

Meer weten over hoe het park eruit gaat zien? Bekijk het voorlopig ontwerp van het park (fase 1).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

elf + vier =