Home Nieuws Een uitgebreid gesprek met de burgemeester

Een uitgebreid gesprek met de burgemeester

724
0

Vanmiddag, donderdag 4 februari, sprak Laban Hage ruim 45 minuten met burgemeester Marleen Sijbers.

De Nederlandse Burgemeesters zouden liever de avondklok beëindigen, maar als de situatie rond de Britse variant het noodzakelijk maakt zijn zij het eens met een besluit tot verlenging.

De lockdown wordt gehandhaafd, maar er komt een lichte verruiming door het Click-and-Collect-systeem (online bestellen en na 4 uur kunnen ophalen). Als er vragen komen over de nieuwe situatie waarop geen direct antwoord te geven is, wordt dit binnen het veiligheidsoverleg besproken en Zeeland-breed vastgesteld zodat binnen Zeeland dezelfde regels worden gehanteerd.

Basisscholen mogen onder strikte regels weer open vanaf 8 februari, één school in Oud-Vossemeer gaat helaas niet open, omdat zij het beleid van het overkoepelende orgaan volgen. Dit besluit wordt overigens getoetst bij de Onderwijskoepel.

Vaccineren ja of nee is én blijft een eigen besluit! Private partijen zoals werkgevers kunnen vragen om een vaccinatiebewijs indien er juridische gesproken ‘een gerechtvaardigd belang is’ , dus moet dit degelijk onderbouwd worden.

Vrijdag 5 februari zal de burgemeester een bezoek brengen aan de teststraat in Sint-Maartensdijk.

De burgemeester gaf een toelichting op de online-enquête over de toegankelijkheid van gebouwen in de gemeente Tholen en riep iedereen op deze enquête in te vullen die problemen ondervinden bij de toegankelijkheid.

Toekomstigtholen.nl toont alle informatie over de toekomstige rotonde thv de N286 en de ontsluiting van het bedrijventerrein.

Verder werd er uitgebreid stilgestaan bij de herdenking van de Watersnoodramp op maandag 1 februari.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 6 februari kunt u de uitzending beluisteren tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 14.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in