3D printen wordt ondertussen al voor ontzettend veel doeleinden gebruikt. Hierdoor zijn er dus veel industrieën die al zo’n techniek inzetten voor wat toepassing dan ook. 3D printen Eindhoven heeft ondertussen de huizenmarkt ook soort van bereikt. Het is namelijk mogelijk om een woning te 3D printen in minder dan 24 uur. Bovendien zal je dit dan doen tegen een stuk minder dan de normale kosten. Dit heeft ICON, een 3D printer fabrikant, inmiddels bewezen. Dit bedrijf uit de Verenigde Staten is populair geworden door de innovatieve Vulcan II 3D Printer, wat het onder meer heeft toegepast bij een revolutionair huizenbouwproject in buurland Mexico. Inmiddels staan er al een paar huizen met een woonoppervlak van 50 vierkante meter die dus gebouwd zijn met een 3D printer. Toch blijft het hier niet bij als het aan ICON ligt.

Samenwerking met New Story
Voor het project in Mexico werkt ICON samen met een non-profit organisatie genaamd New Story. Het doel van het initiatief is om een woon community te creëren dat volledig is gebouwd door een 3D printer. In totaal kunnen hier 50 gezinnen met zware financiële of gezondheidsproblemen terecht. Doordat het 3D printen van een woning lage kosten met zich meebrengt kunnen deze arme gezinnen er alsnog wonen, aangezien de hypotheeklasten ook zeer laag zullen zijn. Het zal desondanks nog wel even duren voor het project klaar is, ICON verwacht dat het nog jaren bezig is voordat alle 50 huizen zijn geprint. De planningsfase kost namelijk een stuk meer tijd dan de constructiefase, wat dus maar 24 uren duurt.

Vulcan II 3D Printer
Het huizenbouwproject in Mexico van ICON en New Story wordt dus mede mogelijk gemaakt door de Vulcan II 3D Printer. Sterker nog, hier rust het hele initiatief op. Met dit apparaat is het mogelijk om een woning in minder dan 24 uur te bouwen, wat zonder twijfel een wereldrecord is. Dit is overigens een huis met één verdieping. Dit is mogelijk door de extrusie methode. Dit zorgt ervoor dat het beton filament niet alleen uit de spuitkop stroomt maar ook rechtop blijft staan na extrusie. Zo kan de 3D printer het filament laag voor laag op elkaar stapelen, waardoor een woning gebouwd wordt in uren in plaats van weken of zelfs maanden. De Vulcan II 3D Printer is dan ook een bakbeest. Het is circa 3,5 meter hoog en kan muren van maar liefst 2,6 meter hoog printen. Voor een klein huis met één verdieping is het dus zeker geschikt.

 

Vorig artikelOverleden man gevonden op de Oesterdam
Volgend artikelDouane roept online shoppers op vooraf douaneregels te checken

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in