Home Nieuws Een emmer vol energiebesparende producten voor huurders

Een emmer vol energiebesparende producten voor huurders

1373
0

De gemeente Tholen deelt 1500 gratis ‘energie-emmers’ uit aan huurders. In deze emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vanaf 10 november 2021 ontvangen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. Particuliere huurders kunnen contact opnemen met de gemeente om een brief te ontvangen. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022.

Emmer aanvragen
Deze actie is bedoeld voor alle huurders in de gemeente Tholen. Per adres wordt maximaal één emmer verstrekt.

Huurders bij Stadlander ontvangen in de periode van 10 t/m 26 november 2021 automatisch een brief. Deze brief moet worden ingeleverd bij bouwmarkt Hubo in Tholen of in Sint-Annaland om een emmer op te kunnen halen.
Particuliere huurders kunnen contact opnemen met de gemeente om een brief te ontvangen via telefoonnummer 14 0116 of door te mailen naar info@tholen.nl met als onderwerp ‘energie-emmer’. Zij vermelden hierbij hun NAW-gegevens én de naam van de verhuurder.

Wat zit er in de emmer?
De emmer zit vol met producten waarmee huurders energie kunnen besparen:

  • 3 ledlampen
  • 1 tochtstrip van 6 meter lang
  • 1 brievenbusborstel
  • 1 rol radiatorfolie
  • 1 waterstraalregelaar/perlator
  • 1 schakelklok
  • 1 dorpelstrip van 1,1 meter lang

Energie besparen
De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door te zorgen voor een lager energieverbruik. Dat kan al met eenvoudige energiebesparende maatregelen en producten.

Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er veel energie worden bespaard, wat ook terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in