Home Nieuws DSV kiest voor vestiging op Tholen

DSV kiest voor vestiging op Tholen

654
0

De gemeente Tholen en DSV Solutions hebben vandaag de verkoopovereenkomst voor een perceel van 15 hectare op bedrijventerrein Welgelegen III getekend.
Het van oorsprong Deense bedrijf DSV is een wereldwijd opererende onderneming op het gebied van lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek. De divisie Solutions houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en managen van logistieke totaalconcepten. DSV wil op het perceel van 15 hectare een distributiecentrum bouwen van ongeveer 90.000 vierkante meter voor de opslag van goederen.

In verband met de uitbreiding van haar activiteiten in de regio Bergen op zoom zocht DSV een royaal kavel met een logistieke bestemming. Toen op 31 januari 2019 de bestemming van het logistieke kavel op Welgelegen III in Tholen onherroepelijk werd, was de keuze snel gemaakt. DSV is direct met de ontwikkeling van het distributiecentrum aan de slag gegaan. Directeur Bas Fraanje van DSV Zuid-West, geeft aan dat de locatie op Tholen een perfecte uitvalsbasis is voor hun bedrijf. Op deze wijze kan DSV in de regio Bergen op Zoom verder groeien. Qua arbeidsmarkt is de ligging op het scharnierpunt tussen Zeeland en West-Brabant optimaal.

Wethouder Frank Hommel is gelukkig met het feit dat met het bestemmingsplan Welgelegen kon worden voldaan aan de wensen van DSV. “Het niet hebben van een bestemmingsplan heeft er in het verleden wel eens voor gezorgd dat kandidaten afhaakten. De komst van DSV naar Tholen zal extra werkgelegenheid met zich meebrengen. Ook dat is mooi voor de gemeente.” De directe werkgelegenheid is ongeveer 200 banen, mogelijk zelfs meer. Voor wat betreft transport en de overige spin-off komen daar nog eens 200 banen bij.
Het bedrijf is van plan om 6 dagen in de week in twee ploegen te gaan werken, van 6.00 uur tot 18.00 uur. Barry Jacobs, wethouder van de gemeente Bergen op Zoom is eveneens ontzettend blij met de werkgelegenheid in de regio en wil samen met het Werkcentrum Bergen op Zoom helpen om de vacatures in te vullen.

Voor de bouw van het distributiecentrum werkt DSV met een strakke planning. De gemeente Tholen start binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van de eerste compartimenten staat gepland voor mei 2020. Het feit dat alle wensen van DSV ruim binnen het bestemmingsplan passen, heeft er aan bijgedragen dat snel geschakeld kan worden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

7 − drie =