Home Nieuws Driekwart van de Zeeuwen wil fitter de donkere dagen door

Driekwart van de Zeeuwen wil fitter de donkere dagen door

674
0

Meer wandelen en water op tafel populair om fitter te worden

Door corona vindt driekwart van de Zeeuwen het belangrijker dan voorheen om een goede weerstand te hebben. Dit blijkt uit een flitspeiling onder ruim 1.500 Nederlanders voor de campagne Fit op jouw manier van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Driekwart van de Zeeuwen wil graag fitter zijn om zo lang mogelijk gezond te blijven en meer energie te hebben. Dat doen ze het liefst door meer te bewegen en gezonder te eten en te drinken. Vaker een ommetje maken en water drinken in plaats van een sapje of frisje zijn daarbij populair.

Hoewel veel mensen weten dat kleine veranderingen helpen om fitter te worden en te blijven, vinden ze het moeilijk om ermee te beginnen en de veranderingen vol te houden. Zeker met de donkere dagen op komst. Want als de klok is teruggezet, zijn veel Nederlanders minder gemotiveerd om te bewegen, blijkt uit de flitspeiling. “Dat is niet zo gek, want als het donker en koud is, ploffen we ’s avonds graag op de bank. En daar pakken we uit gewoonte vaak wat lekkers bij”, zegt huisarts Tamara de Weijer die een bekend voorstander van een gezonde leefstijl is.

“Om je fitter te voelen, hoef je niet meteen heel je leven om te gooien. Kleine veranderingen kunnen binnen een paar weken al een groot effect hebben op je weerstand. En daardoor voel je je fitter en ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals virussen”, vertelt huisarts Tamara de Weijer. Je hoeft dus niet elke dag in de sportschool te staan om fitter te worden.

Top-5 aansprekende tips uit de flitspeiling:

  • Vaker een wandeling maken (66%)
  • Vaker water drinken in plaats van sap of frisdrank (45%)
  • Naar bed gaan wanneer ik moe ben (43%)
  • Vaker de fiets pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer (35%)
  • Vaker de trap pakken in plaats van de lift (32%)

Er zijn ontelbare manieren om fitter te worden. Ontdek wat bij jou past op: www.fitopjouwmanier.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien + zeventien =