Home Nieuws Driehonderd euro voor Thoolse horecaondernemers die op corona controleren

Driehonderd euro voor Thoolse horecaondernemers die op corona controleren

482
0

Tholen stopt horecaondernemingen, dorpshuizen en sportkantines driehonderd euro toe. Het geld is bedoeld als tegemoetkoming voor gemaakte kosten bij het controleren van de CoronaCheck-app, die bezoekers moeten tonen om binnen te mogen.

De gemeente heeft alle uitbaters met een drank- en horecavergunning aangeschreven. Ze moeten via de gemeentelijke website (klik hier) opgeven welke maatregelen ze hebben genomen en kunnen daarna het geld tegemoet zien. Er is daarnaast wat financiering beschikbaar voor bedrijven die meer dan de normale inspanningen hebben verricht en bijvoorbeeld extra personeel moesten inhuren.

De gemeente fungeert als doorgeefluik. De rijksoverheid heeft het geld beschikbaar gesteld voor controles met de CoronaCheck app. Tholen heeft een bedrag van 55000 euro te verdelen. Wie weigert om bij de ingang QR-codes te scannen heeft geen recht op subsidie.

De gemeente controleert bij horecagelegenheden en kantines of daar om de CoronaCheck-app wordt gevraagd. Dat gebeurt volgens burgemeester Sijbers “op Thoolse wijze”. De boa’s gaan eerst het gesprek aan met uitbaters die zich niet aan de regels houden, waarna later een nieuwe controle volgt. Die aanpak werkt want de gemeentelijke handhavers hebben nog geen enkele boete uit hoeven te schrijven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × een =