Home Nieuws Dreigende drinkwatercrisis valt in Zeeland mee, Evides heeft nog voldoende reserves

Dreigende drinkwatercrisis valt in Zeeland mee, Evides heeft nog voldoende reserves

165
0


Zeeland hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over een drinkwatercrisis. Er zijn tien drinkwaterbedrijven in ons land en meer dan de helft daarvan balanceert op het randje van hun reserves, dat meldt RTL Nieuws. Maar Evides, dat het drinkwater in Zeeland verzorgt, heeft daar geen last van.

Bedrijven moeten 10 procent van de vraag van hun klanten aan reserve achter de hand hebben. Zeven bedrijven halen deze grens niet, maar Evides wel, zegt een woordvoerder.

Ook kijken naar langere termijn
Wel doet Evides preventief onderzoek naar manieren om het drinkwatertekort tegen te gaan. Zo vergroot het bedrijf de leveringszekerheid van drinkwater door onder andere het aanleggen van nieuwe leidingen, vertelt de woordvoerder.

Volgens de woordvoerder komt de drinkwaterschaarste in Nederland onder meer door de bevolkingsgroei, maar in Zeeland speelt ook het toenemende aantal toeristen een rol. Het onderzoeken van oplossingen voor dit probleem is dus wel van belang, vindt Evides. “Als we niks doen, dan wordt het na 2030 ook voor Zeeland nijpend.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in