Dorcas kledingactie

Op zaterdag 29 april 2017 wordt in alle kernen van Tholen en Sint Philipsland de jaarlijkse Dorcas Kledingactie gehouden.
Tussen 9.30 en 12.00 uur kan iedereen schone en goede kleding afleveren in Tholen, Regentessestraat 50, Poortvliet Stoofstraat 7, Scherpenisse Scaldisstraat 23, Sint Maartensdijk Koninging Julianastraat 22, Stavenisse Voorstraat 25, Sint Annaland Ring 44, Oud Vossemeer Molenstraat 24 en Sint Philipsland Voorstraat 40 “De Kleine winst”. De opbrengst is bestemd voor het werk van Dorcas voor de allerarmsten in Oost-Europa.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten.
Een deel van de kleding gaat naar de mensen in de Dorcas-projecten. Dat betekent veel voor ze, want ze krijgen een deel van hun waardigheid terug.
Het grootste deel van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. Dorcas wil mensenlevens blijvend veranderen. Dat kan alleen als mensen leren in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Met het geld dat Dorcas uit de verkoop van de kleding ontvangt, krijgen deelnemers van de projecten trainingen en opleidingen, waardoor zij voortaan hun eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

Het gezin van Elvira uit Albanië kwam geld tekort om alle rekeningen te betalen. Ze was wanhopig. Via een project van Dorcas kreeg Elvira de kans om een opleiding tot naaister te volgen. Ze greep dit aanbod met beide handen aan.
Inmiddels heeft ze haar certificaat behaald en werkt ze bij een lokale kleermaker. De problemen en uitdagingen in Elvira’s leven blijven, maar met haar vaste inkomen is zij in staat om de meeste problemen op te lossen. Haar leven is compleet veranderd en ze werkt nu zelf aan een hoopvolle toekomst!

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de Bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al 37 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 4 =