Home Nieuws Doortrappen in Tholen

Doortrappen in Tholen

858
0
Op donderdag 10 september 2020 organiseerde de gemeente Tholen samen met de Provincie Zeeland en het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) een Doortrapdag in de Annahof in Sint-Annaland. Tijdens deze bijeenkomst stond de fietsveiligheid van ervaren, oudere fietsers centraal.
Bijeenkomst
Met behulp van deskundigen, werd zowel de theorie als de praktijk geoefend. Ook was een fietsenmaker aanwezig, zodat (elektrische) fietsen perfect afgesteld konden worden. Het programma duurde tot ongeveer 13:45 uur, waarna aan een fietstocht, waarbij het groepsfietsen werd geoefend (al dan niet in kleine groepjes). Na deze Doortrapdag is het de bedoeling dat er een fietsgroep ontstaat die wekelijks gaat fietsen. Hierbij wordt de groep begeleid in conditie, het toewerken naar een doel, het uitstippelen van een route en het in een groep fietsen, maar het belangrijkste is de gezelligheid van het samen fietsen.
Zeeuwse maand van de Verkeersveiligheid
De Doortrapdag maakt onderdeel uit van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Actieve senioren blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel blijven, is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s.
Oefenen in de praktijk
Rond 13.45 uur vertrokken 2 groepen van elk ongeveer 20 deelnemers om een tocht te maken van ca 13 km. De tocht ging van Sint Annaland, via de buitendijk richting Stavenisse om uiteindelijk na 45 minuten weer terug te zijn in Sint Annaland.
Daar bedankte de gedeputeerde – Harry van der Maas, die met de deelnemers heeft mee gefietst – de organisatie en gaf in het kort weer wat een mooie omgeving het eiland Tholen feitelijk is. Hij wees wel op de ‘gevaren’ die fietsers hier tegenkomen zoals de smalle dijken, periodieke overlast van klei op de weg, maar benadrukte toch wel de schoonheid van zijn provincie.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in