Samen met Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) organiseert de gemeente Tholen op woensdag 8 juni 2022, vanaf 10.00 uur, een startbijeenkomst van het programma Doortrappen in dorpshuis De Stove in Stavenisse.

Deze dag start een serie fietsactiviteiten waarbij de fietsveiligheid voor oudere, ervaren fietsers centraal staat. Aanmelden is gratis en kan via www.jijoptholen.nl/doortrappen of jijoptholen@tholen.nl. Graag aanmelden voor 1 juni.

Lang en gezond fietsen
Actieve ouderen blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel blijven is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s. Het aantal ongelukken met ervaren fietsers neemt toe, terwijl veel ervaren fietsers zich niet aangesproken voelen door berichten over veilig fietsen en geen gebruik maken van de voor deze doelgroep bestaande activiteiten. Het programma Doortrappen richt zich op deze groep fietsers en wil hen bewustmaken van het belang van lang en gezond fietsen. Zo blijven zij zekerder en met plezier op de fiets zitten én blijven ze langer sociaal actief. Meer informatie over het landelijke programma Doortrappen: www.doortrappen.nl

Programma Doortrapdag
Op woensdag 8 juni zijn er deskundigen aanwezig, waarmee zowel theorie als praktijk kan worden geoefend. Daarnaast is er een fietsenmaker aanwezig voor perfect afstellen van een e-bike. Er wordt gestart met koffie en tussendoor staat er een lunch klaar. Het programma duurt tot ongeveer 13.45 uur, waarna nog deelgenomen kan worden aan een fietstocht. Tijdens deze fietstocht wordt ook het groepsfietsen geoefend.

Opstarten fietsgroep
Na deze Doortrapdag is het de bedoeling dat er een fietsgroep ontstaat die wekelijks met elkaar gaat fietsen. Hierbij wordt de groep begeleid in conditie, het toewerken naar een doel, het uitstippelen van een route, in een groep fietsen maar waarbij het vooral gaat om het gezellig samen fietsen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in