Home Nieuws Dooi-aanval met kans op gladheid door ijzel

Dooi-aanval met kans op gladheid door ijzel

675
0

UPDATE:
Weggebruikers krijgen maandagochtend 14 februari in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

Code rood geldt vanaf 3.00 uur voor Noord-Holland, Zuid Holland en Zeeland. Vanaf 5.00 uur geldt dit ook voor de Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant.

Zondag 14 februari: Aan een fraaie winterweek, die begon met veel sneeuw en eindigde met schaatsijs, komt een eind.

De temperatuur gaat weer omhoog en een regengebied veroorzaakt maandag verraderlijke gladheid door ijzel. Ook op deze zondag komt de temperatuur op veel plaatsen boven nul en daarmee komt ook een eind aan de regionale koudegolf

Komende nacht nadert vanuit het westen een neerslaggebied. Het neerslaggebied brengt regen met zich mee en daarbij een grote kans op gladheid door ijzel. Door de volle winterweek zit de vorst diep in de grond en deze kou laat zich niet zonder slag of stoot verdrijven.

De kans op gladheid is maandagochtend dan ook groot met temperaturen van het wegdek onder het vriespunt. Vanuit het westen stijgt het kwik tot boven nul, maar vooral in het oosten en noordoosten houden de gladheidsperikelen nog tot in de middag aan. De maxima liggen morgen later op de dag tussen 2 graden in het noordoosten en 5 in het zuidwesten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien − 17 =