Home Nieuws Donderdag 17 juni en de burgemeester beantwoordt de vragen van Laban Hage

Donderdag 17 juni en de burgemeester beantwoordt de vragen van Laban Hage

803
0

Burgemeester Marleen Sijbers beantwoordde vandaag 17 juni weer de vragen, die Laban Hage had verzameld, in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk een update met betrekking tot corona. Zowel de landelijke als Zeeuwse aantallen besmettingen dalen en sedert deze week zijn er zelfs 0 besmettingen in Tholen.
We verwachten dat vanaf 26 juni een groot deel van de beperkingen zullen worden opgeheven. Vrijdag 18 juni vindt wederom een persconferentie plaats met Mark Rutte en Hugo de Jonge. Het blijft belangrijk om je bij twijfel toch te laten testen.

De burgemeester feliciteerde alle geslaagden met het behalen van hun diploma. En veel succes voor degene die nog even door moeten blokken voor zijn/haar herexamen.

De dorpsgemeenschap Sint Annaland heeft een bedrag van €7500 ontvangen van de gemeente “Om de bloemetjes buiten te zetten.” Dit bedrag komt uit het stimuleringsfonds Samenleving. Projecten zijn o.a. een nieuw grasveld tussen Jumbo en Havenplein (ca 2000 m2) dat door de cliënten van Sjaloomzorg wordt mede onderhouden en er worden enkele bankjes geplaatst alsmede een insectenhotel.

Er is onlangs een update verstrekt in het kader van Toekomstig Tholen over de aanleg van het kruispunt Molenvlietsedijk en de N286. Aangepaste maatregelen naar aanleiding van opmerkingen, die gemaakt zijn tijdens de digitale voorlichtingsavond, zijn verhoogde geluidschermen (3 meter) en een verlaging van de maximum snelheid naar 30km.

Vanavond was de eerste gemeenteraadsvergadering van dit jaar die weer in de raadszaal gehouden kon worden, behalve de positieve cijfers uit het jaaroverzicht over 2020 staat ook de toekomst van het zwembad de Haestinge op de agenda.

Na het gesprek met de burgemeester werd een interview uitgezonden van de skatebaan-jongeren die in gesprek zijn geweest met Frank Hommel.

Het gesprek van vanmiddag is nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 19 juni wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien − 16 =