Home Nieuws Donatie van 1650 euro voor Vrienden van Siem

Donatie van 1650 euro voor Vrienden van Siem

655
0

Stichting de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland ontving zaterdag 13 maart op de Maasvlakte in Rotterdam een cheque ter waarde van 1650 euro. De donatie van Havenbedrijf Rotterdam en bouwbedrijf VolkerWessels is onderdeel van een initiatief om werkveiligheid op de bouwplaats te verhogen.

Voorzitter Leo Vroegop en secretaresse Anky Vroegop namen de gift namens Vrienden van Siem in ontvangst. Deze stichting zet zich in voor mensen met kanker door geld in te zamelen voor ziekenhuizen om op die manier bij te dragen aan een stukje welzijn.

Cees de Graaf uit Scherpenisse, werkzaam binnen de afdeling directie van Havenbedrijf Rotterdam, legt uit hoe de donatie tot stand kwam: “Samen met VolkerWessels werken wij op de Maasvlakte aan een project om containerbedrijven met elkaar te verbinden, de Container Exchange Route. Om het personeel extra te stimuleren de veiligheid op de bouwplaats te verhogen hebben we een ‘schenkingen potje’. Per kwartaal wordt het geld hieruit verdeeld over drie goede doelen. Het bedrag dat daarvoor beschikbaar is, wordt bepaald door de veiligheid op de werkvloer. Hoe veiliger, des te meer geld er beschikbaar is om aan een goede doelen te schenken. Als er incidenten plaatsvinden, heeft dit negatieve gevolgen voor de balans.”

Iedere maand wordt gekeken welke afdeling het beste presteert. Dit ‘veiligheidsteam van de maand’ mag een goed doel kiezen voor een schenking. De Graaf: “In december 2020 waren wij het veiligheidsteam van de maand. Vrienden van Siem was het goede doel van mijn keuze en mijn collega’s sloten zich daarbij aan.”

In februari werd bekend gemaakt dat de opgebouwde balans in het laatste kwartaal van 2020 een bedrag was van 5.000 euro. Deze som werd verdeeld over de drie gekozen doelen en ieder ontving een cheque van 1650 euro.

Het Container Exchange Route project wordt over twee maanden afgerond en daarmee komt er ook een einde aan deze doneer actie.Donatie Container Exchange Route

Donatie Container Exchange Route

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier + 6 =