Home Nieuws Doe mee met opruimactie Schone Schelde op zaterdag 2 maart

Doe mee met opruimactie Schone Schelde op zaterdag 2 maart

163
0


Zaterdag 2 maart gaan we in heel Zeeland aan de slag om de Schelde Schoon te maken. Honderden vrijwilligers ruimen zwerfafval op langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Om te voorkomen dat er zwerfvuil in het water komt. In de gemeente Tholen is die dag een gezamenlijke opruimactie ‘Schone Schelde’ langs de Oosterschelde in Sint-Maartensdijk. Doet u ook mee?

We verzamelen om 13.00 uur aan de Heideweg 3 in Sint-Maartensdijk. Er zijn grijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken beschikbaar. De opruimactie sluit om 15.00 uur. Aanmelden kan digitaal via https://nl.surveymonkey.com/r/schoneschelde.

De gemeente Tholen en Natuur- en Milieueducatie Tholen organiseren deze actie voor Schoon Zeeland. Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie en de Zeeuwse gemeenten.

Over Schone Schelde
Inwoners van Zeeland hebben zich er vast wel eens over verbaasd: de enorme hoeveelheden troep die er soms aanspoelen op de strandjes en tegen de oevers van de Schelde. Tijdens opruimacties van Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, enkele gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties pakken inwoners, natuurbeheerders en medewerkers het zwerfafval langs de Ooster- en Westerschelde aan. Op de eerste of tweede zaterdag in maart stropen honderden vrijwilligers jaarlijks de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie Schone Schelde.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in