Home Nieuws Digitale prijsuitreiking fotowedstrijd Thools erfgoed

Digitale prijsuitreiking fotowedstrijd Thools erfgoed

951
0

Donderdagmiddag 6 mei vond de digitale prijsuitreiking van de fotowedstrijd Thools erfgoed plaats. Burgemeester Marleen Sijbers mocht bekend maken welke prijzen de vier winnaars gewonnen hebben. Uit de ruim 70 inzendingen was hun foto of verhaal als beste uit de bus gekomen.

Erfgoedvisie
De gemeente Tholen is bezig om een erfgoedvisie op te stellen. In februari werd inwoners gevraagd om in de kijker te brengen hoe Thools erfgoed er voor hen uit ziet. De gemeente hoopte met deze fotowedstrijd een kijkje te krijgen in deze persoonlijke beelden en tegelijkertijd van de erfgoedvisie nog meer een ‘Thools’ product te maken door de beste foto’s een centrale plaats te geven in deze visie.

Jury
De jury van de fotowedstrijd Thools erfgoed bestond uit wethouder Peter Hoek, portefeuillehouder erfgoed Niels Vollaard, beleidsmedewerker erfgoed Joost Moerings, medewerker gebouwenbeheer en diens zoon Ian Moerings, student aan de Nederlandse Fotovakschool in Rotterdam. Wethouder Peter Hoek: “Alle inzendingen, en deze van de vier winnaars in het bijzonder, laten zien hoe rijk en divers het Thoolse Erfgoed is. Extra bijzonder was natuurlijk dat we gezegend waren met winters weer, waardoor er soms unieke taferelen werden vastgelegd.”

Winnende foto’s
Omdat er geen inzendingen van deelnemers t/m/ 12 jaar zijn binnengekomen, is besloten om een eerste én tweede prijs toe te kennen voor de mooiste foto en een eerste én tweede prijs toe te kennen voor de mooiste foto en verhaal. Dit zijn de winnende foto’s:

    • 1e prijs mooiste foto: Een zonsopkomst bij mist en vrieskou aan de Zeedijk nabij Oud-Vossemeer door fotograaf Johan Snijders;
    • 2e prijs mooiste foto: Echtpaar Cees en Corrie Verkerke in Thoolse dracht op de Kettinghoeve nabij Poortvliet door fotograaf Dolores Bijl namens Stichting Thoolse Streekdracht;
    • 1e prijs mooiste foto en verhaal: De Hollestelle nabij Sluis en Anna Jacobapolder door fotograaf Roger Joos;
    • 2e prijs mooiste foto en verhaal: De Oudesluis in natuurgebied Klaas van Steenlandpolder nabij Poortvliet door fotograaf Cor Oudesluijs.

De winnaars krijgen allemaal een cadeaubon thuisgestuurd, die ze kunnen besteden bij een lokale ondernemer.

Johan Snijders: Zonsopkomst bij mist en vrieskou Zeedijk Oud-Vossemeer
Stichting Streekdracht Tholen: Dolores Bijl Echtpaar Cees en Corrie Verkerke in streekdracht op Kettinghoeve nabij Poortvliet
Roger Joos: Hollestelle nabij Sluis en Anna-Jacobapolder
Cor Oudesluijs: De Oudesluis in natuurgebied Klaas van Steenlandpolder Poortvliet

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × vier =