Op zaterdag 23 september 2023 worden de Four Freedoms Awards uitgereikt in Hyde Park, New York. In het Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum worden de awards uitgereikt aan vijf laureaten waaronder emerita-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. Een delegatie van de Roosevelt Foundation is aanwezig bij de ceremonie.

Commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de Roosevelt Foundation Han Polman: ‘Tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards, door het Roosevelt Institute in Hyde Park, staan wij stil bij het belang van mensenrechten en de vier vrijheden van Franklin D. Roosevelt als moreel kompas in ons dagelijks leven. Dit bezoek zal bijdragen aan een versterking van de relaties met onze Amerikaanse partners en aan de verwezenlijking van onze ambities.’

Four Freedoms Awards Ceremony in New York
Elk jaar eren de Roosevelt Foundation en het Roosevelt Institute personen en organisaties die blijk hebben gegeven van een toewijding aan de idealen en principes die de vier vrijheden vertegenwoordigen. Dit jaar reikt de Roosevelt Institute de awards uit. Voorzitter van de Roosevelt Institute is Anne Eleanor Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt.

De Four Freedoms Awards Ceremony is zaterdag 23 september om 17.00 uur Nederlandse tijd te bekijken via: 2023 Four Freedoms Awards – Roosevelt Institute

De awards worden uitgereikt aan:
Nancy Pelosi – Freedom medal
Nancy Pelosi, emerita-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zal worden geëerd met de award voor haar levenslange dienstbaarheid aan de Verenigde Staten. Als eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft ze talloze vrouwen en meisjes in het hele land geïnspireerd, het politieke landschap in de Verenigde Staten mede gevormd en een blijvende impact achtergelaten.

Tracie Hall – Award voor de vrijheid van meningsuiting
Tracie Hall, uitvoerend directeur van de American Library Association, zal worden geëerd voor haar inzet voor de ontwikkeling, promotie en verbetering van bibliotheken, waarmee zij een belangrijke bijdrage levert aan de alfabetisering en aan de gelijke toegang tot informatie voor iedereen.

Dr. Walter Earl Fluker – Award voor de vrijheid van godsdienst
Dr. Walter Earl Fluker, emeritus hoogleraar ethisch leiderschap aan de Boston University en hoogleraar spiritualiteit, ethiek en leiderschap aan de Emory University, Candler School of Theology, zal worden geëerd voor het voortzetten van het werk van Dr. Martin Luther King en Howard Thurman en de begeleiding van studenten bij de ethische vragen in onze huidige tijd.

Ady Barkan – Award voor de vrijwaring van gebrek
Ady Barkan, bedenker van de Fed Up-campagne en oprichter en mede-uitvoerend directeur van Be A Hero, zal worden geëerd voor zijn strijd voor een meer rechtvaardige, voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten.

Bennie Thompson – Award voor de vrijwaring van vrees
Bennie Thompson, vertegenwoordiger van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zal worden geëerd voor zijn leiderschapskwaliteiten en moed als voorzitter van de commissie die de Capitoolbestorming van 6 januari in de Verenigde Staten onderzoekt.

De Four Freedoms
Op 6 januari 1941 gaf president Franklin Delano Roosevelt in een toespraak voor het Amerikaanse Congres zijn visie op een menswaardige wereld. In deze toespraak stelde hij dat het voor het voortbestaan van een duurzame democratie en voor een waardig menselijk bestaan noodzakelijk is dat iedereen, waar ook ter wereld, recht heeft op vier fundamentele vrijheden:
• Vrijheid van meningsuiting
• Vrijheid van godsdienst
• Vrijwaring van vrees
• Vrijwaring van gebrek

Meer dan 80 jaar geleden motiveerden deze woorden miljoenen mensen om te strijden voor het herstel van democratische waarden, sociale rechtvaardigheid en menselijke waardigheid voor iedereen. De vier vrijheden vormden de basis voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die in 1948 door de Verenigde Naties werd aangenomen.

Over de Roosevelt Foundation en het Roosevelt Institute in New York
De Roosevelt Foundation en het Roosevelt Institute in New York willen mensen inspireren om zich in te zetten voor de bevordering van deze vier vrijheden, overal in de wereld. De Four Freedoms Awards ceremonies vinden in de oneven jaren plaats in New York en in de even jaren in Middelburg.
Meer informatie over de Four Freedoms Awards en over de Roosevelt Foundation en het Roosevelt Institute is beschikbaar op de volgende websites:
https://www.fourfreedoms.nl/
https://rooseveltinstitute.org/

Vorig artikelBrasserie De Zeester in Scherpenisse is meest favoriete terras en wint in landelijke terrasverkiezing
Volgend artikelVermiste Tholenaar (82) aangetroffen in Frankrijk

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in