De Speeltuinbende test speeltuin de Vossetuin

Kan iedereen hier samen spelen?

Op zaterdagmiddag 28 oktober test de Speeltuinbende speeltuin de Vossetuin in Oud-Vossemeer op samen spelen. Het testteam van de Speeltuinbende bestaat uit kinderen met en zonder handicap en hun ouders/begeleiders. Samen willen we ervoor zorgen dat veel meer speelplekken in Nederland toegankelijk en bespeelbaar zijn voor kinderen met een handicap. Iedereen is welkom om bij de test aanwezig te zijn.

Speeltuin de Vossetuin zit midden in een renovatietraject. Er kan al gespeeld worden maar de verbouwing is nog niet klaar! Het juiste moment om te kijken of ook kinderen met een handicap lekker kunnen meespelen. De Vossetuin heeft de Speeltuinbende daarom gevraagd om de speelplek eens goed te testen en te vertellen wat goed is en advies te geven waarop gelet moet worden bij de verdere invulling van de speeltuin.

Praktische informatie
Op zaterdagmiddag 28 oktober om 14.00 uur arriveren kinderen en ouders van de Speeltuinbende in de speeltuin. Vervolgens gaan de kinderen de speelplek testen op samen spelen. Hoe is het gesteld met de toegankelijkheid en speelbaarheid? Niet alleen de toestellen, maar ook de paden en de faciliteiten worden kritisch onder de loep gelegd. Onder leiding van Speeltuinbendeleider Ilse van der Put worden alle ervaringen verzameld en krijgt de speeltuinvereniging rond 16.00 uur de ingevulde testkaart overhandigd.

Test jij mee?
Iedereen is welkom een Speeltuinbendetest mee te maken. Heb je zin om mee te testen en te spelen? Stuur een mailtje naar ilse@speeltuinbende.nl en laat weten dat je komt!

De Speeltuinbende
De Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en speelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met en zonder handicap. De Speeltuinbende werd in 2010 opgericht en is een initiatief van NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland en vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten samen kunnen spelen.

Meer hierover leest u op www.speeltuinbende.nl of www.nsgk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + zestien =