Geen verkiezingen en toch een extra zetel. Het overkomt lokale partij Algemeen Belang Tholen in onze gemeenteraad. De partij zit vanaf oktober met drie zetels in de gemeenteraad. Al is die extra zetel niet helemaal nieuw. ABT was één van de winnaars na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. De partij groeide van twee naar drie zetels en werd de grootste oppositiepartij. Niet lang daarna ging het mis. Zittend raadslid George de Leeuw kon niet door één deur met nieuwkomer Ineke Schippers. Dat leidde tot het vertrek van De Leeuw in mei 2022. Hij nam zijn zetel mee. Inhoudelijk besloot hij wel vaak mee te stemmen met ABT.
George de Leeuw vertrekt uit onze gemeente en geeft zijn raadszetel op. In de wet staat dat die zetel dan terugkomt bij de oorspronkelijke partij.

Fractievoorzitter Han van ’t Hof is blij. “Geen verkiezing en toch een zetel winnen”, zegt hij. “Dat geeft dezelfde blijdschap als het behalen van die zetel bij een echte verkiezing. Blijer kan je een fractievoorzitter niet maken.”
Van ’t Hof heeft er het volste vertrouwen in dat het dit keer wel goed gaat. “Dat is toen gelopen zoals het is gelopen”, zegt Van ’t Hof erover. “Op het moment kunnen we spreken van een supersfeer in de groep en dat we met die derde zetel het werk nog mooier kunnen verdelen. Ik heb er het volste vertrouwen in.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in