Home Nieuws De burgemeester weer te gast bij de omroep

De burgemeester weer te gast bij de omroep

676
0

Burgemeester Marleen Sijbers was donderdag 18 november te gast in het programma Tholen in het Nieuws en beantwoordde de vragen die Enrico Tichem had verzameld.

De burgemeester deed een oproep aan haar inwoners om mee te willen werken aan de uitvoering van de corona-maatregelen op die plaatsen waar gevraagd wordt om CTB te tonen. De ondernemers, clubs, etc zitten daar natuurlijk ook niet op te wachten, maar moeten dat nu eenmaal.
Uiteraard komen de maatregelen nogmaals aan de orde over 1,5 meter, mondkapjes, openeningstijden, CTB. Wees  voorzichtig, houdt afstand, was je handen. Is één huisgenoot besmet dan gaat het hele huishouden in quarantaine.

De besmettingscijfers in Tholen (op de 4e plaats in Zeeland) vallen nog steeds tegen. Het R-getal is helaas nog steeds hoger dan 1. Het kabinet heeft wederom steunpakketten in het leven geroepen, zie rijksoverheid.nl/steunpakket of voor ondernemers bij de Kamer van Koophandel (kvk.nl/corona); vind u daar geen antwoord bel dan met het adviesteam via 0800-2117.

Vandaag zijn de eerste boosterprikken uitgedeeld aan 80+ jarigen. In de gemeente Tholen worden door de GGD boosterprikken gezet in de Meulvliet vanaf 23 november op maandag en dinsdag tussen 9 en 18 uur. Men wordt er schriftelijk voor uitgenodigd! Dit is uiteraard ook  nu weer een vrijwillige keuze.

Er is op Tholen ook een locatie Testen voor Toegang (ook in de Meulvliet) geopend. Zaterdag 13 november was een testdag om de routing optimaal te kunnen maken. Zie het artikel op onze website.

De burgemeester gaf nog een terugblik op de lange gemeenteraadsvergadering van 11 november die nog net voor 24.00 uur kon worden afgesloten. Tenslotte kon zij terugkijken op een mooie officiele opening van de Brede School Tholen op vrijdag 12 november.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 20 november tussen 12.00 en 14.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 + 11 =