Laban Hage ontving vandaag 10 juni burgemeester Marleen Sijbers in het programma “Tholen in het Nieuws” en had weer een aantal vragen voor haar verzameld. Het gesprek werd weer afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk een update met betrekking tot corona. Zij kon gelukkig melden dat er gisteren geen enkele besmetting was geconstateerd in Tholen. De meerdaagse trend zit in een duidelijk dalende lijn. Natuurlijk moet er nagedacht gaan worden over de post-corona situatie voor wat betreft werken, scholen, zorg, etc.

Maar er moet ook gekeken worden naar bijvoorbeeld het huiselijk geweld dat ontstaan is of en onveilige thuissituatie.
Tijdens de opening van de Meestoof realiseerde de burgemeester zich later dat zij zonder mondkapje na de opening had rondgelopen.

Gelukkig kunnen de vergaderingen van de commissies en gemeenteraad weer fysiek plaatsvinden en er is besloten dat deze bijeenkomsten vanaf nu altijd zullen worden uitgezonden via Omroep Tholen radio en TV. De commissie Bestuurszaken moest noodgedwongen overgaan naar een besloten vergadering gezien het precaire onderwerp.

De burgemeester zit in de jury van de Thoolse fotowedstrijd en zij riep iedereen op om via facebook voorde mooiste foto te stemmen.

Wij zijn de 4e gemeente van Nederland waar de Blauwe knop (via de website van de gemeente) voor schuldhulpverlening in gebruik is genomen. Zij riep nogmaals op om na te denken en het aanleggen van de geveltuintjes in Tholen.

Het gesprek van vanmiddag is nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 12 juni wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in