Home Nieuws De burgemeester sprak weer met Laban Hage

De burgemeester sprak weer met Laban Hage

843
0

Laban Hage ontving vandaag 3 juni burgemeester Marleen Sijbers in het programma “Tholen in het Nieuws” en had weer een aantal vragen voor haar verzameld. Het gesprek werd weer afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk een update met betrekking tot corona. Een daling in het aantal besmettingen maar deze zijn nog te hoog om op dit moment alle maatregelen te kunnen opheffen. In Zeeland en Tholen is de daling ook ingezet en worden de besmettingen gelukkig lager.

Het ministerie heeft aangegeven dat de GGD de verstrekte vaccinaties mag bijschrijven in het bekende gele vaccinatieboekje dat al in gebruik is voor andere vaccinaties. Het is en blijkt geen officieel bewijsdocument.

De versoepelingen zoals bekendgemaakt, gaan aanstaande zaterdag in! De exacte versoepelingen vindt u op onze website. Sporten mag weer en is goed voor de conditie, maar de horeca heeft ons ook weer nodig, dus dat zorgt misschien weer voor extra kilootjes.

De verwachting is dat op 30 juni de volgende stap gezet zal worden die nog meer vrijheid met zich meebrengt.

De schooljeugd gaat de strijd aan tegen elektronisch afval (E-waste) in de komende weken. Meer daarover vindt u terug op onze website. Lever uw spullen in en de scholen kunnen een geheel verzorgde schoolreis winnen.

Er is weer een militaire oefening in de gemeente Tholen. Onze Koninklijke Landmacht traint bewaking, beveiliging, kaartlezen en gewonden-verzorging tussen 4 juni 7.00 uur en zaterdag 5 juni 21.00 uur).

Een groot tekort (1,6 miljard) in de financiering van de jeugdzorg is landelijk aangekaart en het rijk is daarop aangesproken door een onafhankelijke arbitragecommissie. Vele gemeenten hebben daardoor financiële problemen gekregen (Tholen overigens niet). Minister Blokhuis zal hiervoor een plan gaan uitwerken, maar mogelijk pakt het volgende kabinet dit op. Er worden toch bedragen in het vooruitzicht gesteld: Tholen kan rekenen op 1,6 miljoen.

Er is een petitie gestart voor een skatebaan in Sint-Maartensdijk en daartoe hebben Eva Stoutjesdijk en Rens Potappel handtekeningen verzameld en deze worden 15 juni overhandigd aan Burgemeester en wethouder.

Het gesprek van vanmiddag is nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 5 juni wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in