De burgemeester in gesprek met Omroep Tholen

Laban Hage sprak vanmiddag, donderdag 11 maart, met burgemeester Marleen Sijbers over diverse onderwerpen.

Helaas moest de burgemeester aangeven dat het aantal besmettingen in Tholen weer een stijgende lijn vertoont. Naast Vlissingen en Noord-Beveland zitten ook Tholen en Middelburg boven dat niveau, met 270 en 256 besmettingen per 100.000 inwoners.

Zij waarschuwde de oudere inwoners voor oplichters die zich voordoen als GGD-medewerkers, dit zijn in feite “prikfraudeurs” die bij de oudere inwoners proberen in huis te komen. Niet op in gaan, de GGD prikt NOOIT thuis.

Uiteraard deed Omroep Tholen mee aan de landelijke actie om het nummer Radar Love van Golden Earring te draaien om 17.15 uur als eerbetoon aan George Kooymans.

In het kader van de verkiezingen kunnen de vrijwilligers die werkzaam zijn in de stembureaus zich gratis laten testen bij de GGD als zij dat nodig achten.

De avondklok tijdens de verkiezingen blijft van toepassing. Stembureauleden en -stemmers hebben een verklaring bij zich om zich tijdens de avondklok over straat te kunnen begeven.

De burgemeester roept de luisteraars op om eens een raadsvergadering te bekijken – nu die vanwege corona noodgedwongen wordt uitgezonden – om daarmee hopelijk een beter beeld te krijgen van de lokale politici als voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 13 maart kunt u de uitzending beluisteren tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 14.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =