Home Nieuws De burgemeester in de studio

De burgemeester in de studio

962
0

Burgemeester Marleen Sijbers beantwoordde vandaag 15 juli weer de vragen, die Laban Hage had verzameld, in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

Naar aanleiding van de heropening van de rolbrug benadrukte de burgemeester nogmaals het belang van het inzetten van lokale bedrijven zoals bij het herstel van de rolbrug, waar ook lokale bedrijven zijn ingezet.

Zijn we weer terug in de corona-crisis? De besmettingscijfers lopen op, maar gelukkig zijn er nog geen hogere aantallen patienten in ziekenhuizen. Op dit moment zien we corona vooral bij jongeren en hen die zich (nog) niet hebben laten vaccineren. Hernieuwde adviezen: werk weer thuis, zorg voor goede ventilatie. Op Tholen zijn de aantallen besmettingen hoger, maar daar zitten besmettingen bij van mensen die van buiten Tholen komen, maar die gebruikmaken van de Thoolse teststraat.

Ga je op reis blijft de aanwijzingen van de overheid te allen tijde volgen.

Personen die zich nog niet hebben kunnen/willen laten vaccineren, kunnen alsnog gebruikmaken van pop-up locaties zonder afspraak: Sint Maartensdijk bij Haestinge 17 augustus tussen 16 en 18 uur, Sint Philipsland bij de Wimpel 19 augustus tussen 16 en 18 uur,  Tholen bij de Meulvliet 24 augustus tussen 16 en 18 uur en Sint-Annaland bij de Wellevaete 26 augustus tussen 16 en 18 uur.
Vaccins van Pfizer of Moderna zullen worden gegeven (u heeft geen keuze) en u bent geboren voor 1 juli 2009.

De burgemeester is blij dat zij weer de gelegenheid krijgt om (werk-)bezoeken af te leggen. Ook bezoeken aan lang getrouwde echtparen zijn weer mogelijk. Zij heeft nu alle brandweerposten in de gemeente kunnen bezoeken. Zij was ook bij de jeugdbrandweer en vernam later dat deze jeugd op latere leeftijd heel veel in de zorg, politie of brandweer hun beroep vinden.

De vrijwilligersavond kan dit jaar niet doorgaan wegens de anderhalve meter maatregel. Is uitgesteld naar 2022.

De burgemeester ging diep in op de gevolgen van drugsproductie en legde nogmaals het ‘damoclesbeleid’ uit dat door burgemeesters wordt uitgevoerd.

Vorige week was de gemeenteraadsvergadering waarin de begroting 2020 en de kadernota 2021 besproken zijn. De kadernota heeft een positieve indruk achtergelaten, mede doordat de gemeente financieel ‘niet in zwaar weer’ verkeert.

Hierna volgt nog een herhaling van een interview dat gemaakt is door Peter Huijsman over de situatie rond de beoogde rondweg in Oud-Vossemeer. En een intervieuw met Corniel van Leeuwen tijdens de her-opening van de rolbrug.

Het gesprek van vanmiddag is nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 17 juli wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in