Home Nieuws De binnenstad van Tholen moet aantrekkelijker worden: ‘We willen een nieuwe stadspoort’

De binnenstad van Tholen moet aantrekkelijker worden: ‘We willen een nieuwe stadspoort’

996
0

De binnenstad van Tholen moet gastvrijer en levendiger worden voor toeristen én inwoners. Een budget van 110.000 euro moet ervoor zorgen dat de stad aantrekkelijker wordt.

Volgens VVD-wethouder Frank Hommel van de gemeente Tholen moet de stad een mooie entree worden naar het eiland Tholen: “Vanuit West-Brabant en vanuit Zeeland is de stad Tholen de toegang tot het eiland Tholen. Hoe mooi is het dan dat dit de poort naar de rest van de plaatsen op het eiland wordt?”

‘Stilstand is achteruitgang’
Hommel legt uit waar die 110.000 euro aan besteed zal worden: “Stilstand is achteruitgang. De gemeenteraad heeft dit bedrag dus beschikbaar gesteld om in onze stad te investeren. Eerst willen we de basis goed hebben. De bestrating, een goede fietsenstalling en een goede parkeergelegenheid zijn dus belangrijk. Daarnaast moeten er meer activiteiten plaats gaan vinden in onder andere het oude stadhuis en in de stad zelf. Zo willen we gidsen gaan opleiden die rondleidingen kunnen geven en willen we ons aansluiten bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.”

Er zijn al plannen voor activiteiten in het oude stadhuis: “Denk aan het geven van rondleidingen of het organiseren van carillonconcerten. Met een werkgroep van betrokken inwoners gaan we aan de slag om te kijken wat we allemaal met het oude stadhuis kunnen doen zodat dit  het middelpunt van de stad kan worden,” legt Hommel uit.

Stadspoort
Er komt een goede verbinding tussen de winkelwijk aan het Terreplein en de binnenstad zodat mensen de weg naar de binnenstad weten te vinden. Als trekker willen we een kunstwerk laten maken in de vorm van een stadspoort. Dat moet een moderne versie van een vestingpoort worden.”

Om kosten te besparen, wil Hommel de stadspoort door een constructiebedrijf laten maken. “Het moet uiteindelijk door iemand gemaakt worden en of dat nu een kunstenaar is of een Thools bedrijf, het gaat om de handeling.” Het plan ligt nog bij de gemeenteraad en staat op de agenda van de vergadering op 15 april of daar wel of geen geld voor uitgetrokken gaat worden”, aldus Hommel.

Meer toeristen
Frank Hommel hoopt dat met deze plannen dat de Thoolse straten zullen vollopen en we vanaf het voorjaar al meer toeristen zullen ontvangen en dat de Thoolse straten deze zomer nóg gevulder zijn.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in