Damoclesbeleid van toepassing op Molenvlietsedijk Tholen

Op 7 maart 2018 heeft de politie een inval gedaan op de Molenvlietsedijk 15a te Tholen. Tijdens die inval is geconstateerd dat er in de grote loods achter de woning een professionele hennepkwekerij in werking was. In de woning is een handelsvoorraad softdrugs aangetroffen.

Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde heeft op 15 maart 2018 richting de eigenaar van het perceel aangegeven voornemens te zijn de loods aan de Molenvlietsedijk voor 6 maanden te sluiten. Daarnaast heeft de burgemeester op dezelfde datum een waarschuwing afgegeven voor de woning en het bijbehorende erf op hetzelfde adres. Een definitief besluit over de voorgenomen sluiting volgt na afloop van de termijn waarbinnen zienswijzen kunnen worden ingediend.

Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd een waarschuwing uit te laten gaan of over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond. Tijdens de inval aan de Molenvlietsedijk zijn een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 644 hennepplanten en een stekruimte aangetroffen. In de woning is nog eens 16 gram softdrugs gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + zes =