Damoclesbeleid van toepassing op Molenvlietsedijk Tholen

Op 7 maart 2018 heeft de politie een inval gedaan aan de Molenvlietsedijk 15a te Tholen. Tijdens die inval is geconstateerd dat er in de grote loods achter de woning een professionele hennepkwekerij in werking was. In de woning is een handelsvoorraad softdrugs aangetroffen.

Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde heeft op 16 mei 2018 definitief besloten de loods aan de Molenvlietsedijk voor 6 maanden te sluiten. De sluiting geldt niet voor het gedeelte waar duiven zijn gehuisvest. Om reden van het welzijn van de duiven, die nu in de broedperiode zijn, geldt er een uitzondering op de sluiting voor de huisvesting en verzorging van de duiven in de loods.

Damoclesbeleid
Op 15 maart 2018 had de burgemeester al een waarschuwing afgegeven voor de woning en het bijbehorende erf op hetzelfde adres. Toen heeft zij ook een voornemen tot sluiting van de loods bekendgemaakt. Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond.

Tijdens de inval aan de Molenvlietsedijk zijn een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 644 hennepplanten en een stekruimte aangetroffen. In de woning is nog eens 16 gram softdrugs gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =