Dak van woning beschadigd na blikseminslag

De brandweer van Tholen is vrijdagavond rond half 11 uitgerukt nadat er een melding binnen was gekomen van een brandgerucht bij Zorgcentrum Ten Anker aan de Prins Clauslaan in Tholen.

Eenmaal ter plaatse bleek dat aan de overkant van het zorgcentrum in de Machteld van Gelrestraat de bliksem was ingeslagen in de schoorsteen van een hoekwoning. Door de klap van de blikseminslag waren de schoorsteen en het dat kapot gesprongen. De brokstukken lagen verspreid op de straat en rond het huis.

De hoogwerker van de brandweer uit Bergen op Zoom kwam ter plaatse om te assisteren bij het verwijderen van alle loszittende dakpannen en stenen van het dak. De straat werd tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.

Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde van Tholen kwam ter plaatse om de bewoners te ondersteunen, ook werd de burgemeester bijgepraat over de ontstane schade.

De netwerkbeheerder kwam ter plaatse om de stroom in de straat te herstellen. Enkele buurtbewoners meldde dat tijdens de blikseminslag de stroom uitviel in enkele woningen.
Stichting Salvage werd door de brandweer ter plaatse gevraagd om de bewoners te assisteren bij het afhandelen van de schade.

Bron: 112markiezaten.nl

Dak zwaar beschadigd door blikseminslag in woning Tholen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =