Home Nieuws Dag van de Mantelzorg in de gemeente Tholen

Dag van de Mantelzorg in de gemeente Tholen

1251
0

Vandaag, dinsdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Ook in de gemeente Tholen zijn mantelzorgers deze dag in het zonnetje gezet, als waardering voor de soms zware taak die ze hebben. Vanmorgen overhandigde wethouder Corniel van Leeuwen symbolisch een tasje met praktische informatie aan Jolanda Bijnagte, consulent vrijwillige thuis- en mantelzorg van de gemeente. Dit tasje zit in de Zeeuwse shopper met attenties die geregistreerde mantelzorgers vandaag ontvingen.

 

Zeeuwse shopper
Alle mantelzorgers die voor 1 november bij de gemeente geregistreerd waren, ontvingen vandaag de Zeeuwse shopper, met daarin ook onder andere een VVV-cadeaubon en een attentie van de Nederlandse Patiëntenvereniging. Voor de bezorging hebben de vrijwilligers van de zorgloketten en de vrijwilligers van de gemeentelijke Vrijwillige Thuiszorg de handen uit de mouwen gestoken.

Ondersteuning mantelzorgers
Inwoners die langer dan drie maanden intensieve, onbetaalde zorg aan een familielid, buur, vriend of andere naaste verlenen, kunnen zich registreren bij het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen via www.tholen.nl. Mantelzorgers worden maandelijks uitgenodigd voor een leerzame of een ontspannende bijeenkomst en ontvangen twee keer per jaar een nieuwsbrief van het Steunpunt Mantelzorg. Ook voor advies of een luisterend oor kunnen mantelzorgers bij het steunpunt terecht. Vanwege het coronavirus zijn er momenteel geen fysieke bijeenkomsten; op donderdag 3 december staat de eerste digitale bijeenkomst gepland.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in