Home Nieuws Cruiseschip vaart proefrondje door de haven van Tholen

Cruiseschip vaart proefrondje door de haven van Tholen

985
0

Een leuke tip voor hobbyfotografen: donderdag maakt een riviercruiseschip een proefvaart door de vluchthaven van Tholen. Het zal aanmeren bij de vluchtsteiger van Rijkswaterstaat. De proefvaart maakt deel uit van een onderzoek om Tholen op te nemen als bestemming voor cruisetochten.

De gemeente heeft al langere tijd de ambitie om riviercruises naar Tholen te halen. Er bestaat belangstelling van twee rederijen en het bedrijf Rivertech, een managementbureau dat meerdere schepen nautisch begeleidt.

Het cruiseschip maakt de proefvaart op verzoek van Rivertech. “Er zal worden gekeken naar de manoeuvreerruimte en dan zullen we nog in gesprek moeten over faciliteiten in de haven”, vertelt wethouder Frank Hommel. Hij hoopt dat de proefvaart uiteindelijk tot iets moois leidt. ”D’r zit wat aan de hengel en dus moeten we dat binnenhalen.”

Enkele jaren geleden hield de gemeente een informatiebijeenkomst om de meningen te peilen onder omwonenden en belangenorganisaties. Ze stonden overwegend positief tegenover de komst van riviercruises.
Wanneer de plannen doorgaan zouden de eerste aankomsten op zijn vroegst volgens jaar plaatsvinden. De gemeente hoopt dat de cruises voor extra toerisme naar Tholen-stad zorgen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × twee =